Cum funcționează o temă WordPress Blocks și ce avantaje oferă unui website?

Dacă folosești WordPress pentru afacerea ta online, atunci probabil ești deja familiar cu modul în care poți edita design-ul. Încă de la versiunea 5.9, temele din blocuri au adăugat funcții noi în mod gratuit pentru utilizatori. Astfel, layout-ul va fi conceput în așa fel încât să realizezi modificări, fără să mai utilizezi coduri. Iată ce ar trebui să știi!

Ce sunt blocurile de conținut?

Un bloc de conținut este un element care poate fi amplasat oriunde într-o pagină. Spre exemplu, ar putea fi vorba de un paragraf, citat, imagine media sau sursă HTML. Indiferent de preferințe, ai parte de mai multă flexibilitate și de o ajustare eficientă. Prin intermediul full site editor(FSE) vei putea inclusiv să adaugi stiluri globale pentru a optimiza paginile. Nu este necesar CSS, deoarece întreaga interfață va fi de tipul drag&drop.

Ce teme blocks sunt eficiente în momentul actual?

Blocurile în WordPress încă se află într-un proces de dezvoltare, iar numărul acestora este redus. Totuși, unele teme sunt create pentru a răspunde la nevoile din prezent. Twenty Twenty-Two este dezvoltată direct de echipa oficială WordPress și afișează o pasăre care simbolizează diversitatea. Cei care preferă un stil minimalist, pot alege tema Blockbase. De îndată ce o instalezi, vei avea șansa de a alege un template universal și de a te întoarce la editorul clasic. O altă temă interesantă este Tove, datorită aspectului simplu și intuitiv. Aceasta are peste 40 de patternuri de blocuri, inclusiv variații pentru footer sau header. Deși designul este unul realizat pentru cafenele și restaurante, se va adapta în mai multe situații. 

Cum editezi temele blocks?

Prima și cea mai simplă metodă este aceea de a folosi Site Edit. În baza fiecărei teme, există mai multe sau mai puține posibilități în aceeași zonă. Schimbările vor fi salvate pe întregul site web, fie că ai lucrat doar la un anumit buton, navigare sau iconițele pentru social media. A doua metodă de editare este prin template-uri. Există layouturi pentru majoritatea paginilor, inclusiv cea 404. Dacă îți dorești să scrii un text diferit, acesta va atrage atenția și va ajuta vizitatorii să înțeleagă ceea ce au de făcut în continuare. Unele teme mai permit editarea direct prin template.

De ce blocurile de conținut sunt viitorul în WordPress?

Una dintre cele mai mari probleme cu unelte externe de design ar fi faptul că nu există o legătură directă cu codul sursă din WordPress. Așadar, rezultatul s-ar putea să nu fie mereu pe măsura așteptărilor. Temele blocks au fost lansate cu scopul de a putea răspunde la această nevoie. După ce adaugi și activezi una, nu va mai fi necesar să cumperi așa multe pluginuri noi. Secțiunile care contează vor fi editate în timp real și poți inclusiv să găsești soluții pe net pentru a îmbunătăți gradul de profesionalism. Este puțin probabil ca WordPress să abandoneze temele clasice, dar cele noi sigur vor fi o prioritate în continuare pentru următorii câțiva ani. Din același motiv, ar fi bine să înveți cum să lucrezi cu acestea și ce funcții sunt disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.