Cum să utilizezi OptinMonster pentru a aduna abonați la newsletter?

OptinMonster este un plugin conceput special pentru construirea listelor de email, fiind instalat în momentul actual pe mai mult de 1,000,000 de site-uri.

Acesta este util atât pentru a atrage lead-uri, cât și pentru a crește numărul de vânzări. O asemenea unealtă poate părea scumpă la prima vedere, însă reprezintă o investiție care te ajută să obții rezultate mai bune pentru afacerea ta pe termen lung. Iată ce trebuie să știi!

De ce să adaugi OptinMonster pe un site WordPress?

Probabil cel mai important avantaj este reprezentat de design. OptinMonster conține peste 75 de template-uri gata pregătite, care pot fi customizate după bunul plac.

Acestea sunt forme de tip pop-up, floating bar sau spin-to-win. Totuși, poți crea și un model pentru a-l integra în conținut sau în sidebar.

Indiferent de preferințe, există posibilitatea de a adăuga o imagine pentru lead magnet. Acesta va fi un cadou pe care-l vei oferi vizitatorilor, în schimbul adresei de email. Spre exemplu, ar putea fi vorba de un e-book gratuit, checklist sau discount la prima comandă.

Cum se folosește acest plugin?

După ce instalezi și activezi modelul, va exista o zonă de campaign builder.

Aici vei dispune de o interfață drag&drop, care îți permite să faci modificări fără să ai nevoie de cunoștințe tehnice. Alege un model, iar apoi stabilește ce se întâmplă după ce oamenii îți furnizează datele personale.

Acestora li se poate afișa un mesaj de succes sau pot fi redirecționați pe o anumită pagină pentru a li se prezenta o ofertă. În orice formular se va putea edita textul, imaginile, butonul și chiar marginile pentru o îmbunătățire a aspectului. 

De îndată ce termini, vei fi întrebat unde îți dorești să apară modelul pe care l-ai creat.

În zona display rules poți seta dacă vrei ca forma să nu fie afișată pe dispozitive mobile ori desktop, precum și un timp de apariție. Spre exemplu, afișajul ar putea avea loc instant sau după un anumit interval. Apasă publicare și apoi click pe zona ‘’salvează modificările’’ pentru a avea campania activă pe website. 

Ce alte beneficii oferă OptinMonster?

În primul rând, dispui de posibilitatea de a salva vizitatorii care vor să apese X după ce ajung la tine pe website.

Acest lucru se poate face prin intermediul tehnologiei Exit-Intent, care detectează comportamentul și lansează un mesaj când se întâmplă o astfel de acțiune. Funcția page-level targeting reprezintă un alt avantaj, deoarece vei putea furniza un text pe o singură pagină și vei segmenta un anumit tip de clienți. 

Modul A/B testing este ideal pentru a putea folosi mai multe forme concomitent și te ajută să vezi care dintre acestea aduc rezultatele cele mai bune. Poți schimba atât titlul, partea de layout cât și stilul pentru a spori rata de conversie. Toate click-urile, vizualizările și restul detaliilor de acest tip se vor regăsi în secțiunea analytics.

Dacă îți dorești să folosești un pop-up diferit pe mobil față de alte dispozitive, asta se va face prin funcția mobile campaigns. 

Cât de rapid îți poți crește lista de email?

Deși traficul reprezintă un element de bază în construirea unei audiențe, modul în care arată site-ul web contează la fel de mult.

OptinMonster este un plugin potrivit pentru cei care își doresc un aspect profesional și poate fi integrat cu majoritatea software-urilor de email marketing. Astfel, lista ta se va construi direct în Aweber, Constant Contact, Mailchimp sau orice alt serviciu folosești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.