Găzduirea web shared se bazează pe automatizare

simplenet-automatizare-avantajul-tehnologiei

Continuăm seria de articole cu informații despre găzduirea web de tip shared cu partea a doua, după ce în primul articol am vorbit despre standardizare.

Scopul acestei serii este aducerea în lumină a unor informații mai puțin cunoscute de către clienți, informații care să ajute la înțelegerea serviciului de găzduire web.

Automatizare

Totul este gestionat de un sistem informatic, o aplicație creată special pentru firmele de găzduire.

Aplicația controlează conturile de client (produse, servicii, facturare, abonamente etc) și este sincronizată și cu programul instalat pe server (WHM/cPanel) pentru a controla conturile de cPanel (deschidere, suspendare, ștergere etc).

În momentul în care un vizitator plasează o comandă pentru un pachet de găzduire pe site se întâmplă următoarele lucruri:

  • se deschide un cont de client in sistem
  • se alocă un pachet de găzduire acestui client
  • se deschide un cont cPanel pe server cu specificațiile aferente pachetului ales

Facturarea la X zile înainte de data scadentă, trimiterea facturii pe mail, trimiterea notificărilor de plată, suspendarea conturilor în caz de neplată – toate acestea plus multe altele se fac automat.

Ar fi și ineficient să stea cineva să verifice manual toate aceste lucruri. Firma de găzduire ar trebui să aibă de 5 ori mai mulți angajați, lucru care ar crește prețurile.

Una dintre situațiile neplăcute cu care se pot întâlni clienții firmelor de hosting este cea în care contul de găzduire este suspendat pentru neplată.

Nemulțumirea unora pare a fi generată de impresia că această suspendare se face de către firma de găzduire web din răutate sau rea voință.

Acest lucru este complet fals.

Pur și simplu, în sistem este setat un număr de zile ca perioadă de grație după scadență iar când se împlinește numărul respectiv de zile contul de găzduire este automat suspendat de către sistem.

La Simplenet, perioada de grație este de 10 zile, la alte firme 14 zile, în timp ce alte firme nu oferă deloc o perioadă de grație, dacă nu se face plata până la data scadentă atunci contul se suspendă.

Aceste detalii sunt precizate în notificările de plată – atât termenul limită de confirmare a plății precum și consecințele, adică suspendarea serviciului.

Ideea de reținut este că e vorba de un proces automatizat, nu există un om care verifică și închide conturile din rea voință, ca să se răzbune pe clienții care n-au putut plăti la timp.

Dacă sunteți client al unei firme de hosting și nu puteți plăti la timp, e suficient să anunțati și să solicitați o prelungire a perioadei de grație până la data X, când puteți plăti.

Există în sistem posibilitatea ca un operator de suport să seteze manual să nu se suspende automat contul de găzduire până la data X.

Nu pot vorbi în numele altor firme dar noi, la Simplenet, atunci când am primit asemenea solicitări le-am acordat clienților perioade suplimentare de grație.

În concluzie, găzduirea web shared se bazează pe folosirea unui sistem automatizat de gestiune pentru menținerea unor costuri mici.

În următorul articol din această serie vom prezenta încă un lucru pe care se bazează găzduirea shared, un lucru care are o percepție negativă dar care este absolut necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.