Cum poți lucra eficient în editorul WordPress?

Odată ce înțelegi cum funcționează editorul Gutenberg, vei putea să-ți construiești un site WordPress simplu și rapid. Totuși, pe lângă opțiunile de bază, există modalități care îți permit să devii mai eficient cu timpul. În acest articol, vei afla 5 dintre cele mai importante!

1. Folosește ‘’/’’ pentru a adăuga blocuri mai rapid

Dacă trebuie să adaugi blocuri multiple, să deschizi partea superioară mereu îți poate reduce nivelul de productivitate. Din fericire, există o altă alternativă. De îndată ce memorezi numele fiecărei secțiuni, tot ce ai de făcut este să lucrezi direct din paragrafe. Aici poți să apeși enter și apoi tasta ”/”, iar ulterior să scrii numele blocului dorit.

De exemplu:

  • enter→/→image→ se adaugă blocul de imagine
  • enter→/→html→se adaugă blocul de text HTML
  • enter→/→quote→se adaugă blocul pentru citat

În urma fiecărei comenzii, vei vedea o lista de unde alegi ceea ce se potrivește. Aceasta este o metodă de lucru mult mai bună față de cea clasică.

2. Postează imaginile direct din desktop

Inserarea imaginilor nu trebuie să consume timp, deoarece le poți trage direct de pe computer în postare. Atunci când faci asta, vei vedea o linie albastră care indică zona unde va fi afișată fotografia. WordPress permite acum încărcare automată inclusiv din Google Docs. Vremurile s-au schimbat, iar procesele care reprezentau bătăi de cap se pot efectua într-o perioadă scurtă. Asigură-te doar că ai un modul instalat pentru optimizarea fotografiilor sau că alegi o dimensiune similară, pentru ca acestea să nu afecteze negativ partea vizuală.

3. Folosește tasta # pentru formatare

Să presupunem că tu creezi conținutul direct în editorul WordPress. Deși ai putea să schimbi un paragraf într-un titlu, e mult mai simplu să-l adaugi direct titlul. Folosește tasta # de 2 ori și apasă spațiu, apoi vei avea automat un text de tipul H2. Aceeași tastă de 3 ori cu spațiu duce la un text de tipul H3 și așa mai departe. Cei care își doresc mai mult, pot instala pluginul EditorsKit. Acesta aduce posibilități precum clear formatting, schimbarea aliniere, superscript și multe altele.

4. Deschide editorul de coduri

Deși majoritatea persoanelor nu vor utiliza niciodată codurile, dezvoltatorii și cei cu cunoștințe în domeniu ar putea avea nevoie de aceeași secțiune. Astfel, Gutenberg a pus la dispoziție alternative și pentru asta. Spre exemplu, poți edita codul unui bloc individual și să îi adaugi modificări minore, precum o clasă CSS. Pentru asta, apasă cele 3 puncte și apoi click pe ‘’edit as HTML’’. Dacă vrei să vizualizezi întregul conținut sub coduri, poți face asta prin combinația Ctrl + Shift + Alt + M sau schimbând vizualizarea din partea dreaptă.

5. Folosește shortcuts

Editorul nou WordPress include scurtături care te ajută să realizezi acțiunile dorite fără să mai aștepți la fel de mult. În general, este vorba de o combinație între Ctrl(Command pentru Mac-uri) și altă literă.

Ia în calcul pentru început următoarele posibilități:

  • Ctrl+S – salvează schimbările documentului
  • Ctrl+Z – șterge ultima modificare
  • Ctrl+Shift+Z – redă ultima modificare după ștergere
  • Ctrl+Shift+D – dublează blocul selectat

Pentru a putea vedea toate combinațiile, apasă cele 3 puncte din partea dreaptă a editorului și alege keyboard shortcuts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.